АНГЕЛИ ПАЗИТЕЛИ НА СТАВИТЕ

ставите

Ангели пазители на ставите

Нашият живот е пълен с противоположности. Понякога започваме усилено да спортуваме, пробваме с бягане, записваме се на фитнес, а понякога с дни стоим неподвижно пред компютъра. Всичко това няма как да не повлияе на ставите, точно те ни помагат да направим едно или друго движение. Според статистика, в този забързан живот най-често се срещат проблеми с опорно-двигателния апарат. Колкото и парадоксално да звучи и обездвижването, и активният живот могат да нанесат вреда.

Последствията от заседналия начин на живот отдавна са известни – наднормено тегло, проблеми със сърдечно-съдовата система и, разбира се, болки в ставите. Липсата на движение води до забавяне на обмяната на веществата в ставите. Например, да обърнем внимание на капачката на коляното. Когато вие сте седнали, голяма част от времето коляното се намира в свито положение, капачката е плътно притисната към ставата. Това постоянно натоварване и липсата на движение води до недостатъчно снабдяване на ставната повърхност, тъй като снабдяването с хранителни вещества е възможно само тогава, когато ставата се намира в движение. Резултатът – много неприятни усещания.

коляно

Активните занимания със спорт са много полезни, но понякога е трудно да се спреш, иска ти се „по-бързо, по-високо, по-силно”, а организмът изпитва пренатоварване. Мускулите и ставите работят до краен предел и, разбира се, се нуждаят от поддръжка.

Реални и виртуални спортисти

стави

Кремът „Течен пластир” от ТианДе е подходящ за любителите на активни тренировки и за тези, които предпочитат дивана пред фитнеса (или е принуден да води заседнал начин на живот поради дейността си). Благодарение на активните компоненти в състава той притежава затоплящо действие. „Течният пластир” ще бъде идеален за значителни физически натоварвания, когато на опорно-двигателния апарат му предстои дълга и сложна работа, например тренировка в залата. Използването на крема преди тренировка ще помогне да се намали дискомфорта в областта на ставите, който се появява след активни упражнения.

При заседнал начин на живот първо ни е необходимо „да раздвижим кръвта” в организма, за което напълно помага затоплящото действие, което подобрява притока на кръв в ставите. Това позволява да се компенсира липсата на движение и да се премахне дискомфорта.

течен пластир

Хондропротектори – спасение за стави

В човешкия организъм има над 200 стави, всяка от които представлява важен механизъм за движение. За съжаление, с годините много вещества, които са необходими за тяхната работа, спират да се произвеждат от организма в достатъчно количество. Тяхната липса веднага се забелязва: скърцане, хрущене, дискомфорт, чувство на скованост и дори болка… Освен това, ежедневно ни дебнат много рискови фактора: наднормено тегло, обездвижване, прекоперна физическа активност, травми…

Днес едно от малкото решения за поддържане на здрави стави е използването на всевъзможни хондропротектори. Това са вещества, които помагат за регенерацията (възстановяването) на хрущялната тъкан, подхранващи тази тъкан и забавящи нейното болезнено разрушаване. Те са напълно естествени за организма и са помощник на ставите.

Активните компоненти на „Ортовитон” притежават хондропротекторни свойства. Благодарение на тях продуктът действа точно! Може да се използва редовно като профилактика на проблеми със ставите, като средство за защита от спортни травми, а също така за масаж, ако вече има проблем.

ортовитон

„Ортовитон” не изгаря нито ръцете, нито тялото. Той доставя само полза и удоволствие. По време на масажа ще усетите натуралния аромат на етерични масла.

Утолете „глада” на ставите

Ставите за разлика от останалите органи получават храна (кръв) не пряко от съдовете, а чрез посредник – ставна течност. Кръвта постъпва в лимфа в синовиалната (ставна) течност, която на свой ред подхранва ставата.

По този начин, доставката на хранителни вещества, дори на здрави стави, става чрез „втора ръка”. А при болни е още по-трудно, тъй като заболяването на ставите е съпроводено с възпаления и нарушена микроциркулация.

Нарушеното подхранване и нарушените обменни процеси в ставите се получава и при заседнал начин на живот, защото той винаги е съпроводен със застой на кръвта.

В състава на „Ортофит”, освен натурални растителни екстракти и хондропротектори, има и комплекс от компоненти, които подобряват работата на околоставната кръвоносна мрежа. Това помага за премахването на отоци и болки, нормализира обменните процеси в областта на болните стави. Освен това, подобрената микроциркулация премахва последиците от заседналия начин на живот, който е съпроводен със застояли явления и нарушено хранене на ставите.

ортофит

Гелът може редовно да се използва като масажен продукт при профилактика на ставите и като средство за защита от спортни травми, понеже загряването на тъканите преди тренировка заменя дългата загрявка!

Погрижете се за ставите си независимо от това дали сте истински спортист или сте такъв във виртуалния свят!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК