ЕНЕРГИЯ ЧИ: ХАРМОНИЯ НА ДУХА И ТЯЛОТО

енергия чи

Енергия Чи: хармония на духа и тялото

Енергия Чи е основна концепция на цялата китайска философия и медицина. Именно с работа на тази енергия е свързана голяма част от традиционните китайски продукти и лечебни практики.

Енергията Чи в китайската медицина се определя като „ефир”, „въздух”, „жизнена сила”, която прониква в тялото и се превръща в фундаментална субстанция. Тази субстанция, която формира всичко във Вселената. Тя се смята за първична, възникнала още по времето на раждането на света.

Енергията Чи се разделя на два типа:

  • Вътрешна, която циркулира вътре в човека.
  • Външна, която се идва от природата.

енергия чи

Потокът на енергия трябва да се движи между тези състояния. Външната енергия на човек започва в организма с приема на храна и дишането. Така външната енергия за кратко става вътрешна. Издишвайки, човек освобождава енергията навън. По този начин се осъществява постоянна циркулация на Чи във Вселената. Сега разбирате ли колко е важно свободното и спокойно дишане?

енергия чи

Вътрешната се дели на още два типа енергия: наследена и придобита.

Наследствената се предава от родителите на децата и се концентрира в бъбреците. Запасът на тази енергия е разпределен за целия живот на човек и този тип енергия не може да се възстанови. Но може да се грижите за бъбреците! Сега разбирате ли колко е важно здравето на бъбреците?

Придобитата енергия постъпва в организма едновременно с вдишването на въздух, храната, напитките и др. И от това каква енергия носи храната зависи „качеството” на енергия Чи. Сега разбирате ли колко е важно какво ядем?

енергия чи

И само всички заедно (дихателна, хранителна, наследствена) могат да образуват истинско Чи.

Основното – носът!

Енергията Чи трябва да циркулира и точно това свойство поддържа самия живот. В Древен Китай лечителите са знаели колко е важно енергията Чи свободно да циркулира в тялото. И ако един орган не работи пративлно, лечителите веднага са се заемали с неговото възстановяване, за да не се нарушава вътрешната хармония и да не се вреди на енергията Чи.

енергия чи

Оказва се, че дори безобидна хрема може да наруши потока на енергия. Ако носът е запушен, то свободният поток на енергия се прекъсва, което, според източната медицина, води до нарушаване на вътрешната хармония и провокира различни заболявания.

КАКВО ЩЕ ПОМОГНЕ?

тайната на чи

Масажното масло „Тайната на Чи” ще ви помогне да се справите със запушения нос и да се наслаждавате на всяко вдишване! То съдържа комплекс от етерични масла и натурални компоненти, които ще ви помогнат да дишате лесно, възстановявайки носовото дишане. Терапията с помощта на етерични масла (ароматерапия) е древно средство за запушен нос, вируси и бактерии, а също така основен начин за избавяне от лошо състояние и апатия. Ароматерапията е ефективен метод за възстановяване на здравето, свободното дишане и повишаване на енергията Чи.

Ароматерапията може да се прилага по различни начини: с помощта на аромалампа, свещи или втриване на масла близо до проблемните зони. Ако усетите, че носът ви се запушва, трудно дишате, подпухнали сте, на помощ идват активните съставки на масажното масло „Тайната на Чи”! Етеричните масла ще ви помогнат със запушения нос, ще се справят с подуването на лигавицата и ще възстановят дишането.

Не позволявайте хремата да навреди на вътрешната хармония на вашия организъм и потока на енергията Чи.

Дишайте свободно и се наслаждавайте на всеки дъх!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК