НОНИ – ЛЕГЕНДАРНИЯТ СУПЕР ПЛОД!

нони

Нони – легендарният супер плод!

Нони е екзотичен плод, който расте на дървото Morinda, което принадлежи към семейството на кафето. Мястото на произхождение на нони се смята Югоизточна Азия. Малко по-късно се е разпространило по тропическия пояс и сега се култивира успешно. Във всяка страна екзотичният плод има собствено име: „индийска черница”, „моринда”, „нинаакай”, „менгкуду”. Научното име на нони е Morinda citrifolia (Моринда цитрофолия). Независимо как се нарича плода, в неговите полезни свойства никой не се съмнява. За хилядолетната си история на използване заслужено е получил името „супер плод”!

Древните хора са използвали за целите си всички части на дървото:

 • Листата били за тях „бинт”, компрес при различни травми и болки;
 • Плодовете на растението утолявали глада;
 • От сместа плодове, листа и корени създавали тоник за укрепване на психическата и физическа сила.

За тропическите жители нони е бил източник на здраве и дълголетие. Използвайки плода, са забелязали редица полезни свойства и оттогава започнали да го наричат „царят на растенията”.

За нони може да се говори безкрайно, но най-добре е да почувствате ефекта от неговото прилагане върху себе си. Благодарение на компанията за красота и здраве легендарният „супер плод” е достъпен за всеки! Чаят „Нони”, който на 100% се състои от плода, е истински хит в асортимента.

чай нони

 • 100% изсушени и натрошени плодове нони.
 • Нативен комплекс от биологично активни вещества.
 • Без консерванти, ароматизатори и усилители на вкуса.
 • Специална технология на раздробяване за запазване на всички полезни свойства.

Чаят „Нони” съдържа индивидуални филтър-пакети. Това е вкусна и полезна напитка в удобна опаковка! Може да я вземете навсякъде с вас: при пътуване, на работа!

Ще успеете истински да почувствате вкуса на екзотичния плод и да се насладите максимално на всички негови ползи.

Защо компания ТианДе създаде от нони точно чай?

Тази форма позволява да се съхрани максималното количество на полезните вещества. Напитката от сушени плодове е нативен комплекс от биологично активни вещества. Какво означава нативен? В процеса на технологична преработка суровините не са подложени на химическо въздействие, не се обработват с консерванти, или с други думи не се модифицират.

Сушенето става при ниска температура (не повече от +40 градуса), което позволява да се съхрани клетъчната обвивка на продукта и да не се карамелизира захар, а витамините се запазват на 80-90%.

Специалната технология на раздробяване на плода означава грубо смилане (и запазване на всички полезни свойства) без малки зърна, което означава, че ще може да сварите любимия си чай директно в чашата. След сваряване едрите частици ще се утаят на дъното.

Нони – многофункционален помощник!

Този плод е известен на света над 2000 години!

Благодарение на работата на много изследователи днес знаем не малко за свойствата на този безценен продукт. Главната ценност на нони е в това, че всяка една част от него притежава полезно действие, но с витамини най-вече са наситени плодовете на растението. Те имат в своя състав неизмеримо количество силни антиоксиданти, които не само укрепват и защитават имунната система, но и дават сила и енергия на целия организъм. Плодът нони е източник практически на всички витамини, минерали и аминокиселини. Плодовете действат на клетъчно ниво, носейки ползи на всички системи и органи на човека.

Нони наистина е супер плод! На неговия състав реално могат да завидят другите екзотични плодове. От минералите в нони има най-много желязо и калий. В него има натрий, калций, фосфор, селен и молибден. Витаминният лидер е аскорбиновата киселина, или витамин С. Освен нея, бета-каротин (витамин А), липоева киселина (витамин N) и витамини от група В. Аминокиселините в нони са почти две дузини и всяка от тях укрепва имунитета. От ценните биологично активни компоненти има следните:

 • Серин – неговият недостиг води до хронична умора.
 • Аминокиселините аргинин и метионин – поддържат организма при интензивно физическо натоварване, по време на спортни тренировки.
 • Антиоксиданти – катехини, коензими и антоциани.
 • Флавоноиди, лютеин, ликопин.
 • Мастни киселини – важни за нормалното развитие и работата на нервната система.
 • Проксеронин – потиска при зависимост от никотин, захар и кофеин.

чайКато цяло в нони има над 150 биологично активни вещества! Но най-полезното вещество се смята ксеронинът: това е алкалоид, както са доказали учените през 1950 година, и е много важен за човешкото здраве. Той е жизнено необходим за междуклетъчните връзки в организма, протеиновите структури. Влияе на имунната система, помага при алергии, възстановява работата на клетките. Ксеронинът помага за премахването на токсините и шлаките, насища организма с полезни вещества и зарежда с енергия.

Какви свойства притежава?

Уникалните свойства на нони са оценени както от традиционната, така и от официалната медицина, а също така от козметолозите и диетолозите от най-различни страни. С какво по-конкретно е полезен този супер плод?

Едно от основните му преимущества е това, че е мощен природен имуномодулатор. Той укрепва защитните възможности на организма. След прилагане на нони човек се чувства по-здрав, по-млад, неговата работоспособност се повишава.

Положително въздействие на психичното здраве: неутрализира се пренатоварването на нервната система, сънят става спокоен и дълбок, изчезват загубата на сили и негативното настроение.

Извежда се „боклука” от организма. Между другото, нони помага на заклетите пушачи да се откажат от този вреден навик.

Нони зарежда с енергия, подобрява общото самочувствие и помага при аклиматизацията и смяната на часовия пояс.

Резултатите от нони могат да се усетят не само отвътре, но и отвън. Отлично подмладява, подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите.

Нони има много широк спектър на прилагане, списъкът с неговите полезни действия може да продължи безкрайно.

На известния доктор по медицина от Вашингтон Стивън Хол, който написал книга за този удивителен плод, му задали следния въпрос: „Кой може да пие нони?”. Той отговорил кратко: „Всички!”.

нони

Плод за „идеална фигура”

 • Помага за лесното преминаване през диета, дава сили и насища с енергия и това благодарение на адаптогенните свойства.
 • Ускорява обмяната на веществата, нормализирайки работата на стомашно-чревния тракт, извежда токсините.
 • Биологично активните компоненти в състава дават усещане за ситост и предпазват от преяждане.
 • Намалява желанието за сладко и кофеин.

Вече казахме, че нони е изучаван от много учени и медици. Но той е привлякъл специалното внимание на диетолозите. По тяхно наблюдение този плод оказва положително действие на фигурата. В неговия състав има биологично активни компоненти, които, първо, дават усещане за ситост, и човек не иска да преяде. Тоест, в този случай, напитката се явява като регулатор на количеството консумирана храна. Заради ограничаването на храна организмът изобщо не страда, защото нони съдържа огромно количество полезни витамини и минерали, които ще дадат на човека всички необходими за здравето и самочувствието вещества.

Освен това, нони извежда токсините и ускорява метаболизма, като помага за намаляване на теглото.

Още един не по-малко важен факт е неговото адаптогенно действие. Явявайки се природен „енергетик”, нони помага да не падате духом и леко да преминете през всевъзможни диети и ограничения в храненето, избягвайки стреса и депресията. Той просто ги елиминира.

Полезен продукт

чай нониЗа да се насладите на изискания вкус на екзотичната напитка, залейте една чаена лъжичка с 150-200 мл вряла вода, оставете за 5-10 минути, или залейте едно пакетче с 170-200 мл гореща вода, което се запарва за 3-5 мин. Благодарение на специалното смилане чаят може да се приготви в чайник, френска преса, термос или директно в чашата.

Напитката има приятен натурален вкус и не се нуждае от добавяне на захар. Наследете се на вкуса и ползите!

Бъдете енергични! Нони ще ви зареди с енергия, ще ви помогне да живеете активно, да работите продуктивно, да успявате, да усещате живота и да получавате от него максимално удоволствие.

Бъдете здрави! Нони укрепва имунната система и възстановява здравето.

Живейте дълго и щастливо! Нони покрива организма с „щит” от мощен комплекс с антиоксиданти и ви защитава от болести и преждевременно стареене.

Живейте активно! Нони намалява стреса, нарушаването на дневния режим и храненето, облекчава зависимостта от промени във времето и възрастта.

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК