ПЕРЛАТА НА ВСЯКА ЕДНА ЖЕНА!

перлата

Перлата на всяка една жена!

Знаете ли, че през новата година перлата под всякаква форма ще бъде номер 1? Къде по-точно ще управлява този скъпоценен камък, обожаван от французойките? Сега ще разкажем!

Бъдете внимателни: модерна информация!

През следващата година перлите ще украсяват дрехите и аксесоарите, на мода отново ще бъдат дългите и късите класически перлени мъниста, а също така минималистични бижута с отделни перли, предимно барокови. Многоетажни перлени мъниста трябва да има всяка жена. Те могат да се съчетават с всеки един стил. Също така, може да се внедри този аксесоар в спортната мода и, разбира се, да се създаде с помощта на перления аксесоар „черешката на тортата” в авангарден, ексцентричен и футуристичен стил.

аксесоар

Перлата се споменава и в света на козметиката. Козметиците отново ще ви разкажат за това, колко е полезна перлената пудра за младостта и красотата и, съответно, търсенето ще се увеличи.

Какво е перлата?

Перлите се появяват в черупките на мекотелите и тяхното раждане е чудо. Не всяка черупка може да стане пазител на съкровище, а самият процес на образуване на перла по-скоро прилича на самозащита, отколкото на „щастлив билет”.

раковина

Кой би си помислил, че веднъж попаднала в мекотелото чужда частица ще се превърне в разкошна перла? Никой. Но природата има свои планове за всички живи същества на този свят. И така, малките мекотели, песъчинки или въздушни мехурчета, попадайки в черупката на мидата, се превръщат в ядро на перла. Природата, опитвайки се да защити живите организми от чуждото тяло, надарила мидата със способността да неутрализира или да капсулира нарушителя, за да не й навреди. Течността, отделяна от мекотело, бавно се натрупва върху чуждите частици. Тази течност се нарича арагонит (калциев карбонат). Празнините между кристалите на това вещество се запълват от протеини, благодарение на които обвивката става по-издръжлива. В горния слой има само арагонит – заради него перлите придобиват седефен блясък. Веществото, от което се образуват перлите, има общо название – седеф. В неговия състав има калциев карбонат (арагонит, 86%), протеини (конхиолин, 12%) и 2% вода. Колкото по-голямо е „зърното”, толкова повече време му трябва да узрее.

Перлите се раждат както в морски, така и в речни миди. Разликата им е в стойността и мястото на приложение. Днес хората са се научили изкуствено да отглеждат перли.

отглеждан

Пудрата – от тези перли ли е?

Абсолютно да. Перлената пудра се прави от сладководни или морски перли, които не отговарят на приетите стандарти за качество на бижутата.

И ако перлата не е достатъчно добра, за да бъде част от украшението, тя ще бъде използвана в козметичната промишленост.

перла

Натуралната пудра се получава чрез варене на перлите, за да се стерилизира веществото. Следващата стъпка е смилане на материала в мек, фин прах, който по текстура прилича на брашно или царевично нишесте.

Стари познати

Историците проследяват практиката на прилагане на перлената пудра в козметиката и традиционната китайска медицина от 320 година. В древната медицинска книга „Бен Цао Ган Му” е описана различна употреба на пудрата – от премахване на тревога до заздравяване на рани и дори лекуване на туберкулоза.

Според древния фолклор, единствената жена император в историята на Китай У Цетян се прославила с това, че използвала перлите за изсветляване на кожата. Всяка вечер преди лягане императрицата вземала една лъжица перлен прах и нанасяла върху лицето си крем с перли. За красотата на У Цетян, която се възкачила на трона през 65 г., имало много легенди. Говорело се, че нейната кожа сияела, както на младите момичета.

император

В наши дни философията на много китайски производители на козметика основно се гради на традиционната китайска медицина. И да видите перлата във формулата на продукта е закономерност, тъй като в Китай векове наред възпявали нейните свойства както за вътрешно, така и за външно приложение.

Къде я има?

ТианДе също високо почита традициите на китайската народна медицина и в асортимента на компанията може да откриете огромно количество продукти, които са създадени по древни рецепти.

перлена пудра

Сред тях специално място заема уникалното природно съкровище – перлената пудра! На 100% натурална пудра от перли има в удобната опаковка от 100 грама и може да се използва с най-различни козметични цели! Може да добавите пудрата в любимите си средства за грижа на кожата, в пастата за зъби, да се използва като гъста маска, да си направите „перлена вана” с помощта на праха!

Докоснете се до истинския природен шедьовър и оценете уникалните козметични свойства на перлите!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК