СТУД ПО КОЖАТА: ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА.

есента

Студ по кожата: грижа за кожата през есента.

Гледайки календара, виждаме, че октомври вече е тук. И тези, които не бързат да прибират летните дрехи, вече е време да го направите. Трябва да разгледате и козметичната си чантичка и да я подготвите за есента.

Сега е времето, когато трябва да се възстанови кожата след лятото и да й се помогне да преодолее студа. С промяната на температурите времето става ветровито и хладно, кожната бариера се уврежда и спира да защитава от замърсявания, прах и други раздразнения. Заради това в средата на есента често се забелязва как кожата увяхва, лющи се и се образуват обриви.

Какво може да се направи, за да помогнете на кожата да премине през аклиматизацията?

Спазвайте няколко прости правила и неприятностите с кожата ще ви подминат.

ПОДСИЛЕНО ПОЧИСТВАНЕ

Да, почистване. И сутрин, и вечер с вашите обичайни продукти. Към може да добавите няколко продукта за почистване. Разбира се, някои ще си помислят, че почистването на кожата през есента трябва да се мнимизира, защото тя е толкова суха и раздразнена, за какво й е още излющване… Ние не препоръчваме това, както и използването на скраб за лице с микрочастици. Скрабът може да създаде микрорани, които изтъняват кожната бариера и провокират появата на обриви.

кожа

Вместо скраб използвайте продукти с различни киселини, те отлично разтварят кожната мазнина и премахват мъртвия слой клетки, който се е образувал в процес на естественото клетъчно обновяване. Тяхното премахване е необходимо, тъй като такива клетки негативно влияят върху ефективността на продуктите като кремове и серуми. Освен това, по време на почистване вие правите лек масаж, който подобрява кръвообращението.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ХИДРАТИРАЩИ ПРОДУКТИ

Влиянието на централното отопление и пронизващите ветрове могат да доведат до влошаване на кожата. За да избегнете неприятните последствия от застудяването, е необходимо да подхранвате и хидратирате кожата постоянно. Обърнете внимание на продукти с такива компоненти като хиалуроновата киселина, а също така на керамидите и липидите, които са идеални за възстановяването и укрепването на увредената кожна бариера.

хидратиращ крем

ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ РЕТИНОЛ

Щом слънцето се скрие зад есенните облаци, вие може да започнете използването на ретинол. Той отлично действа за подмладяване и освежаване на кожата. Участва в ускоряването на клетъчното обновяване, намалява мазния блясък и пигментацията. Постепенно започнете с използването на ретинола, за да може кожата да свикне. Препоръчваме ви да пробване тоника от серия Snake Factor, който съдържа мощен подмладяващ комплекс от ретинол и аденозин. Освен това, този тоник съдържа витамин Е, натриев хиалуронат и масло от змия мамуши.

тоник

МАСЛАТА

През есента трябва да ги включите към всекидневната си грижа. Маслата в състава на кремовете правят кожата по-еластична и плътна, което положително влияе на защитните й функции, предпазвайки я от неблагоприятни фактори.

ПРАВЕТЕ ПРАВИЛНО ПИЛИНГ

Не трябва да опитвате всичко и с идването на есента да тичате при козметика си, където по всякакъв начин ще издевателствате върху кожата си с дълбоки химически пилинги. Най-добрият пилинг е нежният пилинг, но като се прилага на курсове. Използвайте в домашни условия продукти за почистване на кожата с млечна, гроздова, ябълчена, гликолова киселина. Процедурата ще придаде на лицето свеж тон и равен релеф.

пилинг

ЗАЩИТАВАЙТЕ СЕ!

Козметолозите потвърждават, че най-голямата грешка, която може да се допусне през есента, е неизползването на продукти с SPF защита. И те са прави! Кожата е подложена на негативното въздействие на ултравиолетовите лъчи през цялата година, заради това слънцезащитният крем трябва да бъде неизменна част от вашата всекидневна грижа.

И, РАЗБИРА СЕ, ПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ!

Включете в режима си свежи и богати на хранителни вещества продукти. Консумирайте повече тиквички, орехи и тикви, които са достъпни през есента. Тези продукти са богати на бета-каротин, който помага за обновяването на клетките, нормализира функцията на кожата и производството на колаген.

храна

Това са най-основните правила за грижата на кожата през есента. Желаем ви топла и уютно есен с красива кожа!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК