ЗА ЗДРАВЕТО СИ ИЗБЕРИ БИЛКОВ ЧАЙ!

чай

За здравето си избери билков чай!

В миналото руснаците са използвали билкови отвари предимно като лек за различни заболявания. За варене са използвали липов цвят, зърна от елда, листа от боровинки, касис, череши, плодове на морски зърнастец, шипка и глог. От различни билки приготвяли отвари, богати на вкус и много полезни по съдържание. Чайовете били от лайка, риган, жълт кантарион, правили отвари от шипка и други сушени билки и плодове. Към готовата напитка добавяли мед или горски плодове. Тези, които задълбочено се занимавали с приготвянето на билков чай, били истински уважавани от хората. Знанията и рецептите им се предавали по наследство.

Кой има полза от билковите чайове?

билки

От много отдавна се знае, че за укрепване на сърдечно-съдовата система използват: плодове, цвят и листа от глог, жълт кантарион, коприва, живец, цвят и листа от побел, невен, цъфтящи стъбла от зърнастец, маточина, пореч, майчинка, орехче, бял равнец, корен и стъбло от цикория.

За намаляване на кръвното се използва: берберис, ранилист, цвят и листа от ягоди, сладка детелина, плодове и листа от арония, пача трева, биденс.

Обратното действие притежават китайския лимонник, златен корен, розмарин (повишават кръвното).

Нормализират функцията на стомашно-чревния тракт: семена и листа от анасон, бергения, млади листа от бреза, касис, ябълки, а също така исоп, върбовка, лайка, листа от червена боровинка, риган, листа от къпина, шапиче, мента, пача трева, мащерка, семена и листа от ким, бял равнец, чага, мъртва коприва или глуха коприва.

билка

Растения, които притежават високо витаминно и общоукрепващо действие: млади листа от бреза, клен, морски зърнастец, касис, малина, червена боровинка, къпина, а също коприва, киселец, иглика, плодове на зърнастец, калина, актинидия, плодове и листа от шипка.

Видимо тонизира: елеутерокок, аралия, левзея, китайски лимонник.

Успокояващи и премахващи безсънието: корен от валериан, гръцка валериана, калуна, риган, жълт кантарион, маточина, ветрогони, хмел, байкалски шлемник.

Билки, които премахват главоболието: върбовка, детелина, иглика, лавандула, върбинка.

Повишават имунитета и устойчивостта към болести: женшен, аралия, елеутерокок, левзея, цикория, шипка, калина, леска, морски зърнастец, глухарче, ягоди.

ДАРОВЕ ОТ ШАМБАЛА

дарове от шамбала

Както и в далечни времена, днес билковите чайове са също много популярни, тъй като тяхното действие наистина има благоприятен ефект върху организма.

В асортимента на компания ТианДе има уникална серия „Дарове от Шамбала”. Всеки един чай е предназначен за подобряване на работоспособността на една или друга система в човешкия организъм. В тази серия може да откриете специални чайове за жени или мъже.

Всички билки са събрани в Алтай, екологично най-чистия район. Всяко растение в отварата придава частичка от това изумително място!

Действието на всеки един фиточай от серията „Дарове от Шамбала” е потвърдено от клинични изследвания.

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК