КАК ДА НЕ ГУБИМ КАЛЦИЙ ОТ ОРГАНИЗМА?

калций

Как да не губим калций от организма?

Често усещате умора и сънливост дори след пълноценен нощен сън? Притеснявате се от накъсването на косата, лющенето на ноктите или проблемите със зъбите, като тяхната чувствителност? Имате ли дискомфорт в ставите, скованост в движенията? Имате конвулсии? Може да зададем още много въпроси и ако на повечето отговорите с „да”, трябва да се замислите. В крайна сметка това може да е сигнал за липса на калций в организма.

Каква роля играе калцият в организма?

Калцият е ключов нутриент за всяка възраст, но неговото количество, необходимо за оптималната работа на организма, се променя. Необходимостта от калций се увеличава при тийнейджърите в периода на бързия растеж, а дневната норма на калций при жените се определя не само от възрастта, но и от репродуктивния статус: бременност и период на лактация, климакс (нормата на калций за жените след 40 се увеличава, заради намалената концентрация на полови хормони и риска от развитие на остеопороза).

Дневната доза на възрастен човек до 51 година е 1000 мг. Нормата му се увеличава при хора над 60 години заради повишения риск от развитие на остеопороза на фона на възрастовите промени и нутритивния дефицит.

калций

Калцият, както и другите макро- и микроелементи, може да постъпи в организма чрез храната. За да получи възрастен човек дневната доза, трябва всеки ден да яде, например, 1400 гр сардини или миди или 1200 гр тофу. Вероятно няма човек, който да може да изяде това количество продукти, което би осигурило необходимите минерали, и, освен това, няма гаранция, че всички „полезни вещества”, постъпващи с храната, ще се усвоят напълно.

Специалистите на корпорацията за красота и здраве намериха решение и създадоха съвременния комплекс „Калцемарин”, който ще помогне да се запълни дефицита на калций и други важни елементи в организма. Докато дефицитът на калций засяга здравината на костите, ноктите, косата и т.н, то липсата, например, на мед се отразява на здравето на съдовете, а магнезият – на работата на мускулите и нервните импулси.

калцемарин

При създаването на комплекса „Калцемарин” специалистите на компания си поставиха цел – да получат максимално ефективен комплекс с натурални и полезни вещества, който е способен да удовлетвори нуждите на организма от калций, да го подсилят с други необходими минерали, а също така витамини.

От какво се състои „Калцемарин”

Основата на комплекса „Калцемарин” е натурален калциев цитрат от черупки на стриди. Получава се чрез обработка на натрошени черупки на стриди с разтвор на лимонена киселина. Чиято полза е известна на всички със сигурност. Не само месото, но и черупките са истинска ценност. Техните вътрешни и долни слоеве се състоят от калцит. Вътрешният слой представлява твърдо органично вещество – конхиолин и прилича на седефени пластинки. Калцият от черупки, реагирайки с лимонената киселина, се превръща в леко усвоим за човешкия организъм калциев цитрат.

стриди

Съставът на комплекса допълнително е подсилен с микроелементи.

Медът, манганът и цинкът участват в синтеза на костния матрикс, заедно с макроелемента магнезий оказват благоприятно действие върху плътността на костната тъкан.

Борът в комбинация с витамин D, който също е в състава, поддържат обмяната на калций и магнезий в организма.

Силицият е жизнено важен микроелемент, който е необходим за твърдостта на костите, подвижността на ставите и доброто състояние на кожата, косата и ноктите.

За да се усвояват максимално ефективно микроелементите, и основно калцият, в рецептурата на „Калцемарин” са добавени витамини.

Витамин D3 играе две ключови роли в развитието на скелета и поддържането на здрави кости: той помага за усвояването на калций в червата и осигурява правилно обновяване и минерализация на костите.

Витамин В6 помага да се усвои целия калций, който е постъпил в организма както от храната, така и от състава на комплекса.

Витамин С е най-известният и най-многофункционален витамин, който успешно работи като антиоксидант, имуномодулатор, а също така участва в процеса на усвояване на много микроелементи.

Но и това не е всичко! „Калцемарин” съдържа в състава си хондропротектори (глюкозамин и хондроитин сулфат). Тези вещества са необходими за стимулирането на регенерация на хрущялната тъкан. Те участват в синтеза на съединителната тъкан и предпазват от разрушаване на хрущяла.

Искате ли да не губите повече калций? Приемайте комплекс „Калцемарин”!

Вход РЕФЕРАЛ ВХОДОТЛИНК